Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Braconaj la frontieră

Braconaj la frontieră

Deşi pescuitul în apele de frontieră a fost interzis,  recent, colaboratorii Serviciului Grăniceri au reţinut 56 de cetăţeni pentru practicarea braconajului piscicol

Pe sectorul frontierei moldo-române, în apropierea oraşului Cahul, grănicerii au depistat trei persoane, fără acte de identitate care au  încălcat regulile regimului de frontieră, practicînd pescuitul ilegal. Aceştia, printre obiectele  folosite la pescuit, mai deţineau o barcă de lemn şi o plasă.

În urma verificărilor, grănicerii au stabilit că pescarii erau locuitori ai unei localităţi  din rl Cahul, vîrsta medie a cărora  constituie 30 ani. Cazul dat a fost adus la cunoştinţa colaboratorilor inspectoratului piscicol, acestora fiindu-le transmise plasa şi peştele.

Ceva mai tîrziu, un caz similar a fost înregistrat, de către grănicerii, şi la frontiera moldo-ucraineană. Reţinerea a avut loc lîngă satul Naslavcea, protagoniştii  delictului în zona de frontieră fiind 4 cetăţeni moldoveni care pescuiau, folosind mai multe plase. Braconierii, împreună cu „uneltele de pescuit”, au fost transmişi organelor de drept pentru a fi atraşi la răspundere în conformitate cu legislaţia naţională.

Potrivit datelor statistice, de la 1 aprilie şi pînă-n prezent, în timpul executării obligaţiunilor de serviciu, în zona de competenţă, colaboratorii Serviciului Grăniceri au contracarat 27 de cazuri de braconaj piscicol, au reţinut şi au transmis organelor de protecţie piscicolă peste cîteva sute de metri de plasă de pescuit.